Waarom is het zo belangrijk om een stabiele bloedsuikerspiegel te hebben om af te vallen?

Vaak lees je dat er geadviseerd wordt om geen tarwe, granen of fruit te eten. Maar waarom is dit eigenlijk?

In het kort komt het er op neer dat bepaalde etenswaren die ofwel erg bewerkt zijn of veel suikers bevatten, een piek in je suikerspiegel veroorzaken. Je bloedsuiker is de hoeveelheid glucose in je bloed. Glucose zorgt voor energie en is dus onmisbaar. Maar als je continu te veel glucose in je bloed hebt, zorgt dit voor een verstoring in de insuline-aanmaak. Insuline is het hormoon dat ervoor zorgt dat glucose wordt opgenomen in je cellen zodat je energie krijgt.

Insuline is het hormoon dat ervoor zorgt dat glucose wordt opgenomen in je cellen zodat je energie krijgt.

Door de verstoring in je insuline-aanmaak kan je last krijgen van een te hoge of te lage suikerspiegel, wat kan leiden tot veel lichamelijk ongemak en zelfs diabetes. Als jouw insuline-aanmaak verstoord is, kan het zijn dat je te veel glucose overhoudt in je lichaam. Die glucose wordt vervolgens opgeslagen als vet, wat leidt tot overgewicht. Om dus een zo stabiel mogelijke bloedsuikerspiegel te krijgen, vermijden we producten die zorgen voor pieken in de bloedsuiker.

Reactie en vragen

We ontvangen graag je reactie en vragen. En vond je dit artikel interessant? Vergeet het dan niet te delen met je vrienden, familie en kennissen.

Meer weten over ontspanning of het veranderen van je leefstijl? Vraag het de Healthy Crew.

No Comments

Your comment...NameE-mail

Leave a reply