Burn-out preventie: Bedrijven

Offline & online cursus

Doel

Burn-out voorkomen
Inzicht krijgen
Ondersteuning

Certificaat

Bewijs van deelname

Kosten

Op aanvraag

Healthy Crew Academy

Omgaan met werkstress, grenzen stellen, op tijd signaleren

Als we zelf even de tijd nemen om er over na te denken weten we heel goed wat we zouden moeten doen om een burn-out te voorkomen. En toch gebeurt het dat medewerkers, collega’s uitvallen met een burn-out. De oorzaak hiervan ligt vooral in het feit dat burn-out zich ongemerkt nestelt in je systeem. Wij vergelijken een burn-out ook wel eens met de batterij van je telefoon, na verloop van tijd kun je hem aan de lader leggen maar echt helemaal vol raakt hij niet meer en is dus steeds sneller leeg.

Het programma

In samenwerking met het management en/of de afdeling HR kijken we naar de kernpunten die voor het team of bedrijf van belang zijn en op basis van deze input zal de cursus geheel op maat gemaakt worden. Inzicht, bewustwording en awareness zijn de kernwoorden die voor deze training het best van toepassing zijn.

Deze cursus zal op de bedrijfslocatie plaatsvinden. Groepen tot maximaal 25 personen.

Na de cursus houden we contact om eventuele vragen te kunnen beantwoorden. Daarnaast kan het bedrijf op onze ondersteuning rekenen bij vragen en kwesties over uitval en burn-out.

Deze cursus volg je op locatie en met ondersteuning van de online academie en deze bestaat uit filmpjes, leesmateriaal en doe-opdrachten.

Online burn-out coach

Healthy Crew academie

Tevens krijg je toegang tot de Healthy Crew academie. Daar kan je hetgeen wat besproken en behandelt is nog eens teruglezen.

En de testjes en doe-opdrachten nog eens op een rustig moment voor jezelf maken, de filmpjes bekijken en daar waar nodig contact houden met een van onze coaches.

Online burn-out coach

Lotte D.

"Nooit geweten dat het stress-systeem zo werkt en het was een en al herkenning. En voor mij het belangrijkste ik heb nu genoeg instrumenten gekregen om hier goed mee om te gaan. Aanrader"

Online burn-out coach

Simone

“Dit hadden we veel eerder moeten doen. Nu weet ik hoe ik signalen kan herkennen, hoe dit eerder bespreekbaar te maken. Echt een aanrader"

Online burn-out coach

Bram

“We hebben met het hele team aan deze cursus deelgenomen. Duidelijke uitleg en goed te weten hoe je chronische stress bij je zelf en je collega kan herkennen. Het heeft mij geholpen.”

Inhoud cursus

Introductie
Wat is stress
Uitleg fases stress, overspannen, burn-out
Signalen en verschijnselen
Hoe te herkennen?
Hoe te voorkomen?
Wat kan je als organisatie doen?
Wat kan je zelf doen?
Belang van goede ademhaling
Ontspanningstips
Stress thermometer
Toegang Healthy Crew academie
Leesmateriaal
Doe opdrachten
Ondersteunende filmpjes
Een jaar toegang
Certificaat van voltooiing