Burn-out herkennen: voor managers & teamleiders

Offline & online cursus

Doel

Inzicht krijgen
Eerste symptomen herkennen
Hoe te herkennen
Hoe te voorkomen
Ondersteuning

Certificaat

Bewijs van deelname

Kosten

Op aanvraag

Healthy Crew Academy

Wist je dat je een burn-out bij een medewerker aan kan zien komen?

Kijk eens anders naar je team en herken de verschillende fases. Je leert het verschil tussen positieve stress, chronische stress, overspannen en burn-out. Hoe kan je de eerste symptomen herkennen en hoe te voorkomen. Wat kan je als manager en organisatie doen en wat kan de medewerker zelf doen.

Allemaal vragen waar je in deze blended (combinatie van face-to-face leren met ondersteuning van online) cursus antwoord op krijgt. Als afsluiting ontvang je de toolkit.

Het programma

In samenwerking met het management en/of de afdeling HR kijken we naar de kernpunten die voor het team of bedrijf van belang zijn en op basis van deze input zal de cursus geheel op maat gemaakt worden. Inzicht, bewustwording en awareness zijn de kernwoorden die voor deze training het best van toepassing zijn.

Deze cursus zal op de bedrijfslocatie plaatsvinden. Groepen tot maximaal 25 personen.

Na de cursus houden we contact om eventuele vragen te kunnen beantwoorden. Daarnaast kan het bedrijf op onze ondersteuning rekenen bij vragen en kwesties over uitval en burn-out.

Deze cursus volg je op locatie en met ondersteuning van de online academie en deze bestaat uit filmpjes, leesmateriaal en doe-opdrachten.

Online burn-out coach

Healthy Crew academie

Tevens krijg je toegang tot de Healthy Crew academie. Daar kan je hetgeen wat besproken en behandelt is nog eens teruglezen.

En de testjes en doe-opdrachten nog eens op een rustig moment voor jezelf maken, de filmpjes bekijken en daar waar nodig contact houden met een van onze coaches.

Erkende stress & burn-out coach

Lotte D.

"Nooit geweten dat het stress-systeem zo werkt en het was een en al herkenning. En voor mij het belangrijkste ik heb nu genoeg instrumenten gekregen om hier goed mee om te gaan. Aanrader"

Erkende stress & burn-out coach

Simone

โ€œDit hadden we veel eerder moeten doen. Nu weet ik hoe ik signalen kan herkennen, hoe dit eerder bespreekbaar te maken. Echt een aanrader"

Erkende stress & burn-out coach

Bram

โ€œWe hebben met het hele team aan deze cursus deelgenomen. Duidelijke uitleg en goed te weten hoe je chronische stress bij je zelf en je collega kan herkennen. Het heeft mij geholpen.โ€

Inhoud cursus

Introductie
Wat is stress
Uitleg fases stress, overspannen, burn-out
Signalen en verschijnselen
Hoe te herkennen?
Hoe te voorkomen?
Wat kan je als organisatie doen?
Wat kan je zelf doen?
Belang van goede ademhaling
Ontspanningstips
Stress thermometer
Toegang Healthy Crew academie
Leesmateriaal
Doe opdrachten
Ondersteunende filmpjes
Een jaar toegang
Certificaat van voltooiing

Toolkit stress & burn-out preventie

Toolkit Vitaliteit voor bedrijven - de Healthy Crew