Stress herkennen: voor managers & teamleiders

Eendaagse cursus

Doel

Achtergrond
Oorzaken
Fases
Eerste symptomen herkennen
Eerste hulp bij stresssignalen
Preventie tips manager
Praten over stress en gespreksleidraad
Preventie tips voor de werknemer
Ondersteuning

Certificaat

Bewijs van deelname

Kosten

Op aanvraag

Healthy Crew Academy

Wist je dat je een burn-out bij een medewerker aan kan zien komen?

Kijk eens anders naar je team en herken de verschillende fases. Je leert het verschil tussen positieve stress, chronische stress, overspannen en burn-out. Hoe kan je de eerste symptomen herkennen en hoe te voorkomen. Wat kan je als manager en organisatie doen en wat kan de medewerker zelf doen.

Allemaal vragen waar je in deze cursus antwoord op krijgt. Als afsluiting ontvang je de praktische ’toolkit’.

Het programma

Burn-out of overspannenheid is zeer ingrijpend voor de medewerker die het treft. Voor de collegaโ€™s betekent het naast het moeten missen van een directe collega ook extra werk, voor de leidinggevende leidt het tot extra druk op het behalen van de doelstellingen. Voor de organisatie betekent het wegvallen van kostbare kennis en werkkapitaal, maar ook aanzienlijk extra kosten.

Een langdurige te hoge werkdruk kan bovendien leiden tot minder inzet en motivatie, slechte prestaties en een negatief werkklimaat. In deze cursus leer je stressklachten bespreekbaar maken en je krijgt concrete preventietips voor je team of organisatie.

In samenwerking met het management en/of de afdeling HR kijken we naar de kernpunten die voor het team of bedrijf van belang zijn en op basis van deze input zal de cursus geheel op maat gemaakt worden. Inzicht, bewustwording en awareness zijn de kernwoorden die voor deze cursus.

Deze cursus zal op de bedrijfslocatie plaatsvinden. Groepen tot maximaal 8 personen.

Na de cursus houden we contact om eventuele vragen te kunnen beantwoorden. Daarnaast kan het bedrijf op onze ondersteuning rekenen bij vragen en kwesties over uitval en burn-out.

Deze cursus wordt op locatie gegeven en daar waar gewenst met ondersteuning van ons online platform voor aanvullende informatie zoals filmpjes, leesmateriaal en doe-opdrachten.

Online burn-out coach

Healthy Crew academie

Het online platform van de Healthy Crew. Bereid je cursus voor en doe de opdrachten.

Ook kun je hier testjes en doe-opdrachten voor jezelf maken, informatie bekijken en daar waar nodig contact houden met een van onze coaches voor advies en ondersteuning in de praktijk.

Erkende stress & burn-out coach

Lotte D.

Manager

"Nooit geweten dat het stress-systeem zo werkt en het was een en al herkenning. En voor mij het belangrijkste ik heb nu genoeg instrumenten gekregen om hier goed mee om te gaan. Aanrader"

Erkende stress & burn-out coach

Simone

HR adviseur

โ€œDit hadden we veel eerder moeten doen. Nu weet ik hoe ik signalen kan herkennen, hoe dit eerder bespreekbaar te maken. Echt een aanrader"

Erkende stress & burn-out coach

Bram

Manager

โ€œWe hebben met het hele team aan deze cursus deelgenomen. Duidelijke uitleg en goed te weten hoe je chronische stress bij je zelf en je collega kan herkennen. Het heeft mij geholpen.โ€

Inhoud cursus

Introductie
Wat is stress
Uitleg fases stress, overspannen, burn-out
Signalen en verschijnselen
Hoe te herkennen?
Hoe te voorkomen?
Wat kan je als organisatie doen?
Wat kan je zelf doen?
Belang van goede ademhaling
Ontspanningstips
Stress thermometer
Toegang Healthy Crew academie
Leesmateriaal
Doe opdrachten
Ondersteunende filmpjes
Certificaat van voltooiing

Toolkit stress & burn-out preventie

Toolkit Vitaliteit voor bedrijven - de Healthy Crew