Energie BOOSTER Programma

Door de situatie in de arbeidsmarkt waarbij de vraag groter is dan het aanbod, kunnen medewerkers ook kijken naar zachtere factoren, waar voel ik me thuis? Hoe gaat de organisatie om met..? Welke waarden zijn belangrijk? En komen die overeen met die van mij? Wat doet het bedrijf voor het personeel, naast het betalen van een salaris? Daarvoor hebben wij de Healthy Check ontwikkeld.

Om te laten zien dat je medewerkers belangrijk zijn en wat je je medewerkers kunt bieden is aandacht voor vitaliteit belangrijk.

DOWNLOAD BROCHURE
GRATIS ADVIESGESPREK
Download Brochure Energie Booster programma

Voor wie is het Energie BOOSTER programma bedoeld?

Het Energie BOOSTER programma is bedoeld voor organisaties die de vitaliteit en gezondheid onder hun medewerkers willen stimuleren, omdat dit zorgt voor fittere medewerkers, duurzame inzetbaarheid, meer productiviteit en minder ziekteverzuim.

Veerkracht en vitaliteit implementeren

Energie BOOSTER programma HC

Doel van het Energie BOOSTER programma: mentale en fysieke gezondheid vanuit het gedachtegoed amplitie.

Veerkracht en vitaliteit voor iedereen betekent aandacht op 3 niveau’s

  • Amplitie
  • Preventie
  • Curatie

Bij de Healthy Crew bieden wij het Energie BOOSTER programma aan, een uitgebreid vitaliteitsprogramma waarmee je jouw organisatie kunt versterken. Om ook écht de juiste interventies te kiezen, is inzicht enorm belangrijk, een van de onderdelen is de Healthy Check, hiermee krijg je inzicht.

Of het nu gaat om plezier op het werk en in je team of je vermogen te ontspannen en te genieten van de leuke dingen in het leven, het gaat ook over een fit toekomstbeeld, goed omgaan met stress en tegenslag, een gezonde leefstijl en je persoonlijke ontwikkeling.

Aanpak van verzuim door stress

In organisaties is toenemende mate aandacht besteedt aan stresspreventie, veerkracht en vitaliteit. Je vitaal voelen betekent dat energiebronnen en energieverbruik in balans zijn en dat je hierdoor dus veerkrachtig en vitaal kunt omgaan met stress. Het is goed na te gaan waar medewerkers energie van krijgen en wat energie kost en daar samen de balans in te vinden.

Energie BOOSTER programma

Stresspreventie of amplitie?

Als organisatie kun je een stap verder gaan door in te zetten op amplitie. De betekenis van amplitie (afkomstig van het latijnse ‘amplio’) is versterken, vergroten en vermeerderen. Amplitie is niet gericht op het behandelen (curatie) of het voorkomen (preventie) van de negatieve gevolgen van werkstress, maar op het bevorderen van positieve toestanden bij werknemers, zoals bevlogenheid, welbevinden en gezondheid. Amplitie: een positieve benadering met groots duurzaam resultaat.

Het Energie BOOSTER programma focust op positiviteit en dat is veel effectiever voor het (door-)groeien en ontwikkelen van medewerkers.

Wil je hier meer over weten? En weten hoe je hier vorm aan zou kunnen geven? Download dan hier meer informatie over het Energie BOOSTER programma.

DOWNLOAD BROCHURE
Download Brochure Energie Booster programma

Wat is het Energie BOOSTER programma?

Energie BOOSTER programma HC

Het programma beschikt over een (AVG-proof) platform, ontwikkeld door Johan (spin off van TNO), waarin diverse onderzoeken en testen afgenomen kunnen worden.

Vaak werken we met de DIX (duurzame inzetbaarheid Index), waarin we de duurzame inzetbaarheid meten van medewerkers en de Scan Leiding geven (waarin we het vitale leiderschap van het management in kaart brengen), hieruit volgt een op maat gemaakt vitaliteitsplan, bestaande uit af te nemen modules en eventueel aangevuld met op maat gemaakte interventies.

De scans zijn mede ontwikkeld door het NPDI (Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid en TNO en zijn wetenschappelijk ondersteund.

Via een persoonlijk dashboard op het platform kunnen deelnemers hun eigen vitaliteit monitoren en zelf aan de slag met een gezondere leefstijl, met hulp van gespecialiseerde Healthy Crew’ers.

Wat is het Energie BOOSTER programma?

Interne communicatie een groot onderdeel voor een succesvolle aanpak. Er zijn twee gouden sleutels voor verandering teweeg brengen: richting en draagvlak.

Richting: Neem je mensen mee

Richting creëer je door regelmatig, helder en transparant te communiceren. Het is van belang dat je helder maakt waarom, wat, voor wie en met welk doel. Zo bereik je iedereen, de mensen op de werkvloer, de thuiswerkers, de mensen op de weg en de mensen op kantoor. De kracht van herhaling en meerdere communicatiekanalen is daarom goed uitgewerkt in het communicatiepplan.

Draagvlak

Medewerkers betrekken bij je plannen en je waardering uit blijven spreken voor het werk dat op de werkvloer gebeurt, is essentieel om draagvlak voor vitaliteit te creëren.

Communicatie campagne

In het programma zit een interne communicatie campagne verweven, gebaseerd op 6 universele, sociale oermechanismen van Robert Cialdini. De inhoud wordt als basis aangeboden en kan met eigen huisstijl, waarden, doelstellingen en boodschap worden aangepast.

Gedragsverandering en weerstand wegnemen staan hierin centraal. Ook het gebruiken van interne ambassadeurs en kartrekkers maken dat het programma een succes wordt.

Energie BOOSTER programma in stappen

Direct naar de oplossing, niet moeilijker maken dan nodig is

Energie BOOSTER programma - diverse

Niet iedere organisatie is geholpen bij een duur onderzoek, want dan heb je alleen cijfers, waarvan je al wist dat de problemen aanwezig zijn. Want, als we eerlijk zijn, heeft iedere organisatie in meer of mindere mate te maken dezelfde problematieken, en gelden dezelfde oplossingen een uitweg.

Dus als er enigszins inzicht is, kun je die stap wellicht gewoon overslaan. En direct beginnen met de aanpak, zo kun je de kosten van het onderzoek besteden aan de medewerkers die het nodig hebben.

Waar kunnen we je mee helpen?
dienst-healthy-check-600x320

Healthy
Check
Check

LEES MEER
Dienst Training-stress-leadership-600x230

Training
Stress
Leadership

LEES MEER
dienst-magic-gesprekken-600x320

MAGIC
gesprekken
voeren

LEES MEER

Energie
BOOSTER
programma

LEES MEER
dienst-nature-based-coaching-600x320

Nature
Based
Coaching

LEES MEER

Wil je meer weten? of kun je wel wat advies gebruiken?

Plan een gesprek met de Healthy Crew in

We zijn benieuwd wat er in jouw organisatie speelt en maken graag vrijblijvend kennis en verkennen graag samen wat de mogelijkheden zijn om in te zetten op stresspreventie en/of amplitie. vertellen ook graag over:

  • hoe je vroegtijdig stress kunt herkennen bij medewerkers en
  • hoe onze methodiek ervoor zorgt dat de medewerkers die uitgevallen zijn door een burn-out in de helft van de gemiddelde tijd weer terugkomen op werk
  • hoe we met amplitie en aandacht voor veerkracht en vitaliteit nog veel meer kunnen bereiken
GRATIS ADVIES GESPREK