Magic gesprekken met gesprekskaart, inspireren en verbinden-webp

MAGIC gesprekken met gesprekskaart

MAGIC gesprekken: De magie van een goed gesprek

Met gratis download MAGIC gesprekskaart

Blog over Magic gesprekken met gesprekskaart, inspireren en verbinden. Medewerkers ‘Inspireren en verbinden’ met de 5 MAGIC sleutels: Meaning (zingeving, Autonomy (Autonomie), Growth (groei), Impact en Community (Connectie). De eerste stap die je kunt zetten is het gesprek aangaan. Zodat de medewerker kan aangeven wat er speelt, waar hij of zij mee worstelt en zo kunnen jullie samen werken aan de oplossing.

‘In gesprek gaan over stress, kan een enorme stap zijn in de goede richting.
Hiermee kun je uitval door stress voorkomen’.

De magie van een goed gesprek

Maar, waar begin je? En hoe ga ik dat invullen? Met de vijf sleutels tot medewerkers engagement samengevat tot MAGIC: meaning (zingevend werk), autonomie, groei, impact en community (connectie) geef je richting aan je gesprek.

(bron: Engagement Magic van Maylett).

Doel MAGIC gesprek

Het doel van de MAGIC gesprekken:

  • Signaleren van gezonde en ongezonde mentale (en leefstijl) aspecten bij medewerkers
  • De vitaliteit en dreigende uitval in kaart brengen
  • Persoonlijke aandacht en waardering geven
  • Talenten naar boven halen
  • De verbinding met het bedrijf vergroten
  • Energie, motivatie en eigenaarschap van de medewerker bevorderen
  • Tijdige doorverwijzing naar specialisten


De MAGIC gesprekken zijn vertrouwelijk en hebben tot doel dat de medewerker zich gehoord en gewaardeerd voelt.

Gratis download: MAGIC gesprekskaart

Om je te helpen bij het voeren van zo’n gesprek hebben we echt een geweldige tool voor je ontwikkeld. Print hem uit, 2 x vouwen en je hebt je gespreksdriehoek.

Deze kun je hieronder downloaden.

DOWNLOAD MAGIC GESPREKSKAART >

Hulp nodig?

Hulp nodig? Wij van de Healthy Crew worden regelmatig worden ingevlogen om inzicht te krijgen op hoe de medewerkers zich verhouden tot stress gerelateerde klachten , vermoeidheid en/of arbeidsvreugde. We helpen dan met het inzetten van de Healthy Check (in kaart brengen van wie er mogelijk kan uitvallen) en/of een training Stress Leadership (leren stress signalen herkennen en gesprekken voeren) en met het volledig uit handen nemen van de gespreksvoering. Deze laatste dienst noemen we MAGIC gesprekken voeren. Download hieronder de brochure MAGIC gesprekken.

Download Brochure MAGIC gesprekken

DOWNLOAD BROCHURE MAGIC GESPREKKEN >

We leren managers zelf het goede gesprek aan te gaan, je voert dan gesprekken op verschillende niveau’s. De leidinggevenden met hun medewerkers en daarnaast de Healthy Crew, als een veilige onafhankelijke partij, die net even andere informatie naar boven haalt. En vervolgens dit integreert in een geanonimiseerde rapportage. Doe je dit herhaaldelijk, dan kun je de voortgang gaan meten.

Healthy Crew: Happy Crew – Healthy Business

De Healthy Crew ondersteunt (zorg)bedrijven bij het beperken en voorkomen van ziekteverzuim door stress en werkdruk. We bieden gespecialiseerde
nature based coaching aan op het gebied van veerkracht en vitaliteit, trainingen voor leidinggevenden in de training Stress Leadership en leren onder andere symptomen van stress en overbelasting herkennen, tevens kunnen we in kaart brengen wie er in de organisatie dreigt uit te vallen met de Healthy Check en kunnen we als externe partij MAGIC gesprekken voeren met de medewerkers. We hebben een vitaliteitsprogramma, het Energie BOOSTER programma, die we kunnen aanpassen naar de behoefte van de organisatie.

Wij werken volgens een bewezen methodiek gebaseerd op evidence based methodes uit de psychologie en positieve gezondheid, onze betrokken coaches zijn erkende geaccrediteerde professionals met elk een eigen aanvullende expertise.

Wil je meer weten? of kun je wel wat advies gebruiken?

We zijn benieuwd wat er in jouw organisatie speelt en maken graag vrijblijvend kennis en verkennen graag samen wat de mogelijkheden zijn om in te zetten op stresspreventie en/of amplitie. vertellen ook graag over hoe:

– je vroegtijdig stress kunt herkennen bij medewerkers en
– onze methodiek ervoor zorgt dat de medewerkers die uitgevallen zijn door een burn-out in de helft van de gemiddelde tijd weer terugkomen op werk
– we met amplitie en aandacht voor veerkracht en vitaliteit nog veel meer kunnen bereiken

Boek hier een kennismakingsafspraak in!

JOUW GESPREK INPLANNEN >

De Healthy Crew ondersteunt bedrijven bij het voeren van deze gesprekken. We trainen leidinggevenden in het leren herkennen van symptomen van stress en overbelasting, tevens brengen we in kaart wie er dreigt uit te vallen en kunnen we gespecialiseerde coaching aanbieden op het gebied van veerkracht. De medewerkers die dreigen uit te vallen of inmiddels al zijn uitgevallen door stress gerelateerde oorzaken worden dan door erkende coaches gecoacht met als doel snel weer over voldoende energie te beschikken en de uitval ofwel te voorkomen dan wel met 50% te verkorten.

Plan een gesprek in

Plan een gesprek in

#HealthyCrewNL

Michiel Preymann

Eigenaar