Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling, ook wel persoonlijk leiderschap genoemd, is bewust kiezen voor een proactieve houding in je leven. Je neemt de regie over je je leven terug in eigen handen! Het is een reis van zelfontdekking en zelfontwikkeling. Je ontplooit jezelf door je eigen emoties, gedachten en overtuigingen te onderzoeken. Door op zoek te gaan naar jouw talenten, sterktes en valkuilen leer je om bewust te handelen volgens jouw eigen waarden en visie. Zo vind je meer balans, energie, zelfzekerheid en voldoening in jouw leven!
GRATIS
strategiegesprek

Wat wil ik?

Bij veel mensen is de balans verstoord tussen werken en ontspanning, maar ook tussen denken en doen en dingen doen, voor een ander en voor jezelf. Je bent uit balans en doordat je al een hele tijd niet meer hebt geluisterd naar je hart en je gedaan hebt wat je (dacht dat je) moest doen of wat anderen van je verwachten en ben je verleerd om naar jezelf te luisteren. Je weet even niet meer wie je bent, , wat je talenten zijn en waar je vlammetje van aangaat. De coaching helpt je de regie weer terug te krijgen.

Deze persoonlijke ontwikkeling coaching is gericht op het verkrijgen van inzicht in jouw persoonlijke drijfveren, je rol als leidinggevende, werknemer, teamlid enof persoonlijke situatie en het verbeteren van je gesprekstechnieken. Je leert niet alleen om de vaardigheden op het gebied van leiderschap te verbeteren, maar ook hoe je als persoon groeit.

ikigai - de Healthy Crew
maslow-piramide - Healthy Crew

Het beste uit jezelf halen en uit anderen.

Het beste uit jezelf halen en weten wat je wilt, dat is waar de coaching op persoonlijke ontwikkeling op is gericht. Heb je het idee onvoldoende grip te hebben op je werk, privéleven en/of je omgeving? Of wil je nog steviger aan het roer staan als professional en je kwaliteiten verder ontwikkelen? Deze coaching geeft inzicht en tools om sterker in het leven te staan en vergroot jouw impact als mens en als leider op je omgeving.

Zelfontwikkeling een belangrijke behoefte voor mensen. Maslow plaatste het bovenaan zijn behoeftepiramide onder de noemer ‘zelfactualisatie’. Hiermee omschrijft hij de levensweg die leidt naar de best mogelijke versie van jezelf.

Persoonlijk ontwikkeling gaat over het in handen nemen van je eigen welzijn. Dat gaat zowel over mentaal, fysiek, emotioneel als spiritueel welzijn. Hoe zit je in je vel? Waar loop je vast? Wat heb je nodig? Neem je voldoende tijd om stil te staan? Hoe vaak ben je in de natuur? Heb je genoeg hulptroepen? En schakel je die in? Kun je goed reflecteren op jezelf? Werk je vooral vanuit je hoofd? En hoe zit het met de connectie met je hart, je lichaam en de buitenwereld?

Persoonlijk leiderschap

Coaching op persoonlijke ontwikkeling, ook wel persoonlijk leiderschap genoemd, is een weg van zelfontwikkeling die leidt tot een gebalanceerd leven. Om leiding te geven aan anderen, moet je eerst jezelf kunnen leiden. Steven Covey formuleerde 7 effectieve gewoontes:

Wees proactief
Begin met een visie
Ken je prioriteiten
Denk win-win
Communicatie begint bij luisteren
Zoek naar synergie
Houd je zaag scherp

Volgens Covey is persoonlijk leiderschap pas compleet wanneer je goed in je vel zit. Daarom moet je geregeld rust nemen en reflecteren om de 4 dimensies (fysiek, mentaal, emotioneel & spiritueel) om in balans te komen en te blijven. De coaching helpt je hierbij.

Goed ontwikkeld persoonlijk leiderschap geeft grip op je leven.

7-habits-covey - Healthy Crew
Persoonlijke-ontwikkeling - Healthy Crew

Onderwerpen, coachvragen:

  • Weten wie je bent en wat je wilt
  • De ingrediënten van persoonlijk leiderschap
  • Drijfveren en overtuigingen
  • Inzicht in patronen en belemmeringen
  • Kiezen voor je gedrag
  • Bereik concrete resultaten voor door jouw geformuleerde praktijkvraagstukken
  • Communiceren vanuit persoonlijk leiderschap
  • Kwaliteit zichtbaar maken – profileren van je vermogens

Resultaten, wat levert het je op?

Je weet weer wat je wilt, wie je bent, waar je vlammetje van aan gaat, waar je voor staat, wat je talenten zijn. De vaardigheden die je hebt geleerd, sluiten perfect aan op jouw (privé)situatie én op de rol als collega, werkgever of leidinggevende. Je leert je invloed te vergroten door keuzes te maken in je eigen gedrag. Bovendien heb je door de coaching, vaardigheden geleerd om een betere stressbalans te creëren. Tot slot verwerf je door inzicht in patronen die een belemmering vormen en weet je hoe je deze moet doorbreken. Je leert probleemoplossend en positief te denken en te handelen, met een open groei mindset. Kortom: Je staat weer energieker, krachtiger en evenwichtiger in het leven.

Je hebt kennis over en ervaring met leiderschap en samenwerken waardoor je meer regie hebt over je persoonlijk functioneren en op werk
Je staat stil bij jouw persoonlijke drijfveren, overtuigingen en valkuilen en doet inzichten op over jouw leiderschapsstijl en voorkeursstijl van samenwerken.
Je hebt vervolgstappen geformuleerd om jouw leiderschapsvaardigheden in de praktijk te brengen
Je hebt ideeën voor jouw leiderschapsstijl uitgeprobeerd in de praktijk
Je bent in staat om effectief samen te werken
Je ontdekt welke noodzakelijke kennis en vaardigheden nodig zijn voor jouw situatie.

Aan het eind van de coaching ben je in staat om te reflecteren op eigen gedrag, gevoel en gedachtes, pas je de juiste vaardigheden toe op een manier die past bij jouw kwaliteiten, vanuit jouw eigen kracht, ben je een benaderbaar empathisch leider met een nieuwsgierige blik naar de ander.

Voor wie?

Voor iedereen die stoeit met persoonlijke zaken, leiderschapsonderwerpen zoals hierboven genoemd. Wanneer we kijken naar eerdere coachees die deze coaching hebben gevolgd, dan zijn dat mensen met een gevarieerde achtergrond en ervaring, die werken in verschillende disciplines en komen uit het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, onderwijs, gemeentes en de non-profit sector.

De eerste stap is de moeilijkste, en tevens de belangrijkste stap richting persoonlijk leiderschap, deze coaching geeft je een vliegende start naar je einddoel.

Klantwaardering 9,54 - Healthy Crew

Lees meer over de coaching, de procedure en de resultaten.

ONZE COACHINGS

Nature based coaching bij persoonlijke ontwikkeling

Nature based coaching kan ook worden ingezet als leiderschap coaching op basis van de natuur en haalt de coachee (executive/leider) uit de beslotenheid van het kantoor en neemt deze de natuur in, waar de coachee, de coach en de natuur samen de coaching ervaring creëren. Een coaching sessie wandelend in de natuur om nieuwe perspectieven en mogelijkheden op de leiderschapsreis te verkennen.

De methodiek maakt gebruik van de gunstige effecten van de coaching vermenigvuldigd met de gezondheidsvoordelen van bewegen en van de lichamelijke voordelen van aanwezig zijn in de natuur.

NATURE BASED COACHING

‘Een reis van weerstand naar veerkracht, van starre stilstand naar open vooruitgang.’

nbc2-900x500
Nature-based-coaching-Overzicht voordelen

1- Fysieke activiteit, je bent letterlijk en figuurlijk in beweging. Stilstand is achteruitgang.
2- Herstellen van de conditie en connectie tussen lichaam en geest, door de rust van de natuur
3- De voordelen van aanwezig zijn in de natuur op je lichaam en geest
4- Gelijkwaardigheid van naast elkaar lopen (ipv tegen over elkaar zitten)
5- Ervarend leren (experiential learning), ervaren, toepassen en reflecteren
6- Natuur metaforen en interacties helpen bij inzicht

NATURE BASED COACHING

Inspirerende, energieke en effectieve team coaching en team trainingen

Team-coaching - Healthy Crew

Haal het beste uit je team en uit jezelf, verras, verwonder, verander, verbeter, maak samen plezier en presteer samen boven verwachting.

In sommige teams rommelt het, maar je kunt er de vinger niet opleggen. Als leidinggevende heb je alles geprobeerd wat in je macht ligt, maar het lukt niet om de angel eruit te halen. Wellicht kun jij dat in jouw rol in dit geval ook niet bereiken. Zeker als er op communicatievlak winst te behalen valt op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en transparantie, blijft het doormodderen geblazen.

Naar de oplossing met meer interactie, humor, beleving en diepgang

We helpen jouw team op een inspirerende luchtige en soms confronterende manier, maar altijd met een beetje humor, bij het aanpakken van serieuze topics. We coachen en trainen op topics zoals het creëren van vitaal leiderschap, psychologische veiligheid, het versterken van vaardigheden en competenties op het gebied van veerkracht en vitaliteit en kijken samen naar de onderliggende oorzaak van het probleem.

Voorbeelden van praktische topics zijn samenwerking, communicatie, onderstroom boven krijgen, vaardigheden leren voor stress regulatie, leren stress te herkennen bij medewerkers, het voeren van MAGIC gesprekken en anders vergaderen.

TEAM COACHING
Waar kunnen we je mee helpen?
coaching-veerkracht-Stress-en-Burn-out_600x600

Veerkracht

Stress & Burnout

Lees meer
Coaching-business_600x600

Business
Coaching

Lees meer
Coaching-vitaliteit_600x600

Vitaliteit

coaching

Lees meer
coaching-leiderschap_600x600

Leiderschap

coaching

Lees meer
Team Coaching Healthy Crew

Team
Coaching

Lees meer
Plan een gesprek met de Healthy Crew in

Heb je behoefte aan ondersteuning bij jouw persoonlijke ontwikkeling? Maak een afspraak.

De succesvolle aanpak van onze coaching biedt je de mogelijkheid om de coaching volledig aan te passen aan jouw individuele behoeften en leiderschapsuitdagingen.

Neem contact op  voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
GRATIS ADVIES GESPREK