Training Stress Leadership: Stress herkennen voor leidinggevenden

De Training Stress Leadership geven we in samenwerking met KRACHT opleidingen. Samen geven wij kwalitatieve hoogstaande trainingen op het gebied van veerkracht en vitaliteit. De meest gegeven training is de Training Stress Leadership: Stress signalen herkennen bij medewerkers. Een toegankelijke direct toepasbare training voor leidinggevenden, gegeven door ervaren geaccrediteerde professionals, met veel praktijkvoorbeelden en handige tools.

INFO TRAINING STRESS LEADERSHIP
GRATIS ADVIESGESPREK
Kracht opleidingen - KENNIS is KRACHT
Download Brochure Stress leadership

Stress signalen herkennen

Wanneer er veel ziekteverzuim is, kun je er vanuit gaan dat een groot gedeelte van deze werknemers stress ervaren die voortkomt uit het werk zelf (1 op de 6 werknemers) of uit de manier waarop men leiding ontvangt. Stress Leadership, ofwel het gedrag van de leidinggevende is één van de meest stresserende factoren voor medewerkers en dus van grote invloed op het verzuim.

Als de signalen vroegtijdig herkend worden is het mogelijk om in te grijpen op een moment dat het nog niet te laat is. In de praktijk zien we dat het geen onwil is van de leidinggevenden, maar dat het ontbreekt aan kennis en vaardigheden deze signalen te herkennen en het goede gesprek te voeren.

DOWNLOAD BROCHURE

De Training Stress Leadership in het kort

De training Stress Leadership voor leidinggevenden en managers voor het herkennen van stress signalen, dreigend verzuim en het voeren van het gesprek hierover.

De cursus biedt je wetenschappelijke inzichten en informatie over wat het met je doet als je langdurig onder stress staat.

  • Welk effect heeft dat op je lichaam, op je brein op je gedrag? En in welke signalen kan dit zich uiten?
  • Welke karakter eigenschappen spelen een rol en hoe kun je de signalen vroegtijdig herkennen?
  • Zo voorkom je verzuim en uitval door stress en spanningsklachten.
  • En leer je meer begrip en compassie te tonen, zodat er een veilige omgeving ontstaat om het gesprek aan te gaan.
Training Stress Leadership

Inhoud Training Stress Leadership

Herkennen van symptomen
1e hulp bij stress signalen
Achtergronden stress en burn-out
Wat gebeurt er in je brein?
Oorzaken
Fases
Preventieve tips
Gesprekken voeren

IK WIL MEER INFO
Als elke medewerker lekker in zijn vel zit en plezier in het werk heeft, leveren we samen het beste werk. Wij gunnen het iedereen om vitaal te zijn en te blijven.

De vorm van de training Stress Leadership

De training kan in twee vormen worden gegeven, in groepsvorm of individueel.

Groepsvorm

De training is klassikaal in groepsvorm. Aan een aantal leidinggevenden (max 8) wordt de training gegeven waarbij de theorie van de stressopbouw wordt uitgelegd én waarbij praktijkvoorbeelden worden geanalyseerd.

Individueel

De training is qua inhoud hetzelfde, maar wordt specifiek ingestoken op de deelnemer. Extra is dat de persoonlijke leiderschapsstijl wordt geanalyseerd en krijgt de deelnemer persoonlijke handvatten om medewerkers zodanig aan te sturen dat er een gezonde arbeidsverhouding ontstaat.

Het resultaat is dat de signalen eerder wordt herkend en dat op een adequate manier kan worden ingegrepen.

Ad-on

De toevoeging om persoonlijke leiderschap analyse te doen kan ook extra worden afgenomen bij de groepsvorm.

Meer over de training Stress signalen herkennen

De leidinggevende leert in de training stress herkennen bij medewerkers hoe om te gaan met werknemers met stress klachten. We gaan dieper in op het fenomeen stress, na het herkennen van de symptomen leer je gezonde werkstress te onderscheiden van de ‘ziekmakende’ stress, wat er gebeurt in de hersenen bij overmatige stress, en wat je als leidinggevende mag verwachten, maar ook wat hij niet mag verwachten en hoe je het gesprek aangaat. Wat veelvoorkomende stressoren zijn en hoe je de medewerker het beste kunt helpen.

In deze training leer je van erkende geaccrediteerde stress en burn-outcoaches naast stress signalen te herkennen medewerkers ook hoe je het beste het gesprek aan kunt gaan.

Met medewerkers in gesprek gaan kan veel effect hebben op hun mentale en fysieke vitaliteit; ze aan het denken zetten en hun eigen verantwoordelijkheid laten inzien. Zo kun je makkelijk vragen wat ze nodig hebben.

Zo leert de leidinggevende wanneer hij zelf samen met de medewerker kan zoeken naar een oplossing en wanneer hij zou moeten doorverwijzen en naar wie.

Doorverwijzen naar een geaccrediteerde coach

Coaching - de Healthy Crew

Iemand kan bijvoorbeeld door coaching nieuwe vaardigheden aanleren om beter met stressvolle situaties om te gaan. Of met een erkende coach op zoek gaan naar een beter energiebalans, of beter om te gaan met belemmeringen, persoonskenmerken zoals HSP, people please gedrag, perfectionisme of onzekerheid of negatieve patronen doorbreken. Zo kun je als leidinggevende ernstige gevolgen voorkomen, zoals langdurige uitval door overbelasting of een burn-out. Bij ernstige stress- en burn-outklachten is professionele steun noodzakelijk. Denk hierbij aan coaching gericht op de toekomst van een erkende veerkracht coach (stress- en burn-out coach) van de Healthy Crew.

Maar iemand met psychische klachten of depressie, heeft een ander hulpvraag en die zou je beter kunnen doorverwijzen naar een (klinisch) psycholoog.

MEER OVER ONZE COACHING
GRATIS ADVIESGESPREK
Waar kunnen we je mee helpen?
dienst-healthy-check-600x320

Healthy
Check
Check

LEES MEER
Dienst Training-stress-leadership-600x230

Training
Stress
Leadership

LEES MEER
dienst-magic-gesprekken-600x320

MAGIC
gesprekken
voeren

LEES MEER

Energie
BOOSTER
programma

LEES MEER
dienst-nature-based-coaching-600x320

Nature
Based
Coaching

LEES MEER

Wil je meer weten? of kun je wel wat advies gebruiken?

Plan een gesprek met de Healthy Crew in

We zijn benieuwd wat er in jouw organisatie speelt en maken graag vrijblijvend kennis en verkennen graag samen wat de mogelijkheden zijn om in te zetten op stresspreventie en/of amplitie. vertellen ook graag over:

  • hoe je vroegtijdig stress kunt herkennen bij medewerkers en
  • hoe onze methodiek ervoor zorgt dat de medewerkers die uitgevallen zijn door een burn-out in de helft van de gemiddelde tijd weer terugkomen op werk
  • hoe we met amplitie en aandacht voor veerkracht en vitaliteit nog veel meer kunnen bereiken
GRATIS ADVIES GESPREK