E.W.O.T. (Exercise With Oxygen Therapy)

E.W.O.T. (Exercise With Oxygen Therapy) ook wel Multistep Oygen Therapy genoemd, is een succesvolle manier om sommige ziektes te bestrijden maar ook te helpen voorkomen.

Bij zuurstoftherapie krijg je op celniveau extra zuurstof toegediend doordat je traint met extra zuurstof via een masker. Door de lichaamsbeweging wordt de zuurstof tot op celniveau getransporteerd, waarmee je ontstekingen en schimmels verminderd en je slechte cellen helpt op te ruimen. Schimmels en ontstekingen overleven namelijk niet in een zuurstofrijke omgeving.

leefstijl stress en burn-out coach
leefstijl stress en burn-out coach

Uit balans?

Oorzaken van onvoldoende aanwezige zuurstof zal je lichaam (verzuurd lichaam) zijn onder andere:

oppervlakkige ademhaling
medicijn- en druksgebruik
gebrek aan beweging
stress
milieuvervuiling

Door gebrek aan voldoende zuurstof zal je lichaam vroeg of laat pijnlijk aanvoelen, disfunctioneel werken en niet in staat zijn om zich te beschermen tegen infecties, bacteriën of virussen.

Voordelen van trainen met zuurstof

1 Toename vitaliteit en energie

Het verbrandingsproces in de cellen werkt beter, met als gevolg een hogere energieproductie. Hierdoor zal de vitaliteit toenemen. Het immuunsysteem wordt versterkt, waardoor in de cel meer beschermde anti-oxydanten worden geproduceerd. Dit heeft vooral een positief effect bij ziekten en aandoeningen, op de huid, de ogen en het verouderingsproces.

2 Toename van de conditie, betere prestaties

Onderzoek wijst uit dat extra zuurstofinname tijdens het bewegen, sneller tot het vergroten van de belastbaarheid leidt. Het gebruik van extra zuurstof tijdens training verbetert de prestatie met 2.4 tot wel 16.5%. Je kunt effectiever trainen en meer resultaat behalen in een kortere tijd. De training met zuurstof kan langer worden volgehouden omdat je later verzuurd wat het trainingseffect verder vergroot.

3 Sneller herstellen van lichaamscellen

Zodra de zuurstof in je bloed wordt opgenomen, gaat je lichaam efficiënter functioneren. Het effect voor jou is een vergroting van je herstelvermogen en een snellere conditieverbetering.

4 Positieve invloed bestrijden chronische ziekten

Het autonome zenuwstelsel, de belangrijkste regelcentrale van alle processen in het lichaam, werkt aantoonbaar beter door de toename van zuurstof. Dat betekent dat de stofwisseling wordt geoptimaliseerd, een randvoorwaarde voor een goede gezondheid. Zuurstoftherapie kan dus een positieve invloed hebben bij chronische ziekten en aandoeningen zoals, hart- en vaatziekten, bloeddrukproblemen, diabetes, astma en COPD, slaapstoornissen, slaapapneu, stressklachten en burn-out, concentratiestoornissen, chronische vermoeidheidsklachten, maculadegeneratie, migraine, fibromyalgie en tinnitus.

5 Verbeterde stofwisseling en gewichtsverlies

Door het toevoegen van een hoge concentratie gezuiverde zuurstof terwijl je beweegt, heb bij iedere ademhaling een hoger zuurstofgehalte, deze zorgt voor een onmiddellijke toename van kracht, uithoudingsvermogen en energie. Je kunt dus meer calorieën verbranden in dezelfde 15, 20 of 30 minuten durende work-out! De zuurstof helpt met het verwijderen van afvalstoffen en bevordert ontslakking en een goede gewichtsbeheersing. Zuurstoftherapie versnelt het stofwisselingsproces (verbetert circulatie en toevoer van voedingsstoffen binnen het lichaam) en resulteert in een verlies van 200 tot 250 calorieën per sessie.

6 Cosmetische effecten en Anti-aging

Met zuurstoftherapie wordt bereikt dat in het beschadigde weefsel zoals littekens, wonden en verouderde huid meer zuurstof komt. En daarom kunnen er nieuwe bloedvaatjes ontstaan en kan het weefsel zich weer herstellen en kunnen de beschadigingen ongedaan gemaakt worden. Je huid krijgt dus een oppepper

7 Remt virussen, ontstekingen schimmels en bacteriën

Zuurstof heeft een alkaliserende werking, wat betekent dat het de het zuur-base evenwicht positief beïnvloed, waarmee je ontstekingen vermindert en schimmels en slechte cellen helpt op te ruimen. Deze overleven namelijk niet in een zuurstofrijke omgeving.

Ik wil meer weten over E.W.O.T. ?

Hoe gaat het in zijn werk?

Bewegen met zuurstof kost weinig tijd, is relatief goedkoop en behaalt snel resultaat. De basis van de therapie is bewegen, met deze inspanning van slechts 15 minuten, gaat je hartslag omhoog, waardoor de extra zuurstof die je krijgt toegediend door je lichaam kan worden opgenomen en tot in de kleinste lichaamscel terecht komt.

Je bent daarbij via een slangetje / mondkap aangesloten op een zuurstof-concentrator die de lucht zuivert en zuurstof concentreert. Via een neusbril/mondkap wordt deze zuurstof tijdens het sporten ingeademd. Zodra de zuurstof in het bloed wordt opgenomen, gaat je lichaam tijdens de inspanning efficiënter functioneren.

Trainen met zuurstof komt uit de topsport en wordt toegepast in de medische wereld. Het is nu ook voor jou mogelijk te trainen met toevoeging van lucht waar extra zuurstof in zit.

Theorie achter Zuurstoftherapie

Onderzoek heeft laten zien dat het gebruik van extra zuurstof tijdens training de prestatie met 2.4 tot wel 16.5% kan verbeteren. Deze prestatieverbetering ontstaat door een aantal factoren: Je hoeft minder lucht in te ademen om dezelfde hoeveelheid zuurstof binnen te krijgen. Je ademhalingsspieren hebben dus minder werk, met als gevolg een lagere hartslag bij dezelfde inspanning.

Er is minder snel sprake van een anaerobe inspanning en het lichaam kan op een hoger percentage inspanning gebruik maken van vet als energiebron. Ook blijkt dat de zuurstoftoevoer naar je hersenen beter op peil blijft. Al deze dingen samen zorgen ervoor dat je met behulp van extra ingeademde zuurstof je meer energie krijgt en een betere conditie.

Een zuurstofrijk lichaam is minder vatbaar voor ontstekingen, bacteriën, schimmels en kankercellen.

Nog even alle voordelen op een rij:

 bestrijdt schadelijke bacteriën en virussen, hepatitis, candidiasis (schimmel woekering) en parasietenbesmetting
 vergroot het vermogen van witte bloedcellen om bacteriën en overblijfselen te verwijderen (activiteit van leukocyten)
 verbetert de groei van nieuwe bloedvaten (angiogenese)
 helpt infecties te voorkomen
 verbetert de longfunctie en het vermogen van rode bloedcellen om zuurstof door te geven naar ander weefsel bij emfyseem, astma en chronische -bronchitis
 vermindert ontstekingen
……

Klik hier voor de gehele lijst (26)

 bestrijdt schadelijke bacteriën en virussen, hepatitis, candidiasis (schimmel woekering) en parasietenbesmetting
 vergroot het vermogen van witte bloedcellen om bacteriën en overblijfselen te verwijderen (activiteit van leukocyten)
 verbetert de groei van nieuwe bloedvaten (angiogenese)
 helpt infecties te voorkomen
 verbetert de longfunctie en het vermogen van rode bloedcellen om zuurstof door te geven naar ander weefsel bij emfyseem, astma en chronische -bronchitis
 vermindert ontstekingen
 verbetert de botregeneratie voor sneller herstel
 verbetert het overleven van weefsel in het ‘grijze gebied’ van plet-letsels
 verhoogt de groei van cellen die herstelweefsel vormen (fibroblastische proliferatie)
 verhoogt het zuurstofniveau in weefsels en gaat de veroudering tegen door toegenomen zuurstoftoevoer naar cellen, weefsels en organen
 verhoogt de zuurstofopname in het gebied rond wonden
 verhoogt de productie en verbetert de werking van osteoblasten en osteoclasten
 verhoogt de groei van stamcellen
 vergroot de productie van collageen
 vergroot de productie en kracht van witte bloedcellen
 oxygenatie heeft een positieve invloed op de bloedstroom en verbetert de bloedtoevoer naar de haarvaten, vermindert viscositeit en ondersteunt bij perifere vasculaire ziekten en aritmie
 verlicht stress en burn-out-klachten
 versnelt het stofwisselingsproces (verbetert circulatie en toevoer van voedingsstoffen binnen het lichaam) en resulteert in een verlies van 200 tot 250 calorieën per sessie
 vermindert pijn, ontspant vermoeide spieren (fibromyalgie)
 vermindert oedeem
 vermindert zwelling
 ondersteunt littekenweefselherstel en geneest hypoxie (zuurstofgebrek) in de weefsels
 werkt bevorderend bij koudvuur en diabetische infecties
 verbetert de mobiliteit en conditie
 ontgift – vermindert belasting door gifstoffen uit het milieu
 stimuleert het afweersysteem (reumatoïde artritis) in plaats van het te onderdrukken.

Ik wil meer weten over E.W.O.T. Research – Science?

Programma's

EWOT herstelprogramma - 6 weken

Het 6 weken E.W.O.T. (Exercise With Oxygen Therapie) pakket is een eerste-hulppakket bij langdurige vermoeidheid- en stress klachten.

In 20 minuten werken aan uw gezondheid

Training bestaat uit:

14 E.W.O.T. trainingen
Uitleg procedure
Bespreken vitamines + nutritions
20 minuten EWOT training Wattbike
in- en uitfietsen

€ 595 voor 14 E.W.O.T. trainingen (€ 42,50 per keer)

Aanmelden >
Rittenkaarten

10 rittenkaart : € 455 (€ 45,50 per keer)
20 rittenkaart : € 870 (€ 43,50 per keer)

Bestellen >
Op maat

Bij u op locatie of verhuur?
Prijs op aanvraag

Meer informatie >

Maak jouw keuze