Healthy Check, weten wie er mogelijk uitvalt door stress

Healthy Check is een kort en eenvoudig programma, het brengt in kaart wie er mogelijk gaat uitvallen en schenkt aandacht aan iedereen. Ook aan de werknemers die lekker in hun vel zitten.

Doel van de Healthy Check, in kaart brengen van de mensen die dreigen uit te vallen door (werk)stress, het aanbieden van persoonlijke ondersteuning en het opleiden van leidinggevenden.

Als eerste stap van het programma kun je de Healthy Check uitvoeren. Het Healthy Check programma kan ook op zichzelf staan.

Welke medewerkers dat zijn, die dreigen uit te vallen? Daar kun je achter komen met de Healthy Check.

DOWNLOAD BROCHURE
GRATIS ADVIESGESPREK
Download brochure Healthy Check_800

Hoe werkt de Healthy Check?

Middels het afnemen van twee korte online vragenlijsten die we in 1 mailtje versturen, krijg je een snel en relatief goedkoop beeld van de organisatie. Daarna bieden we de medewerkers de mogelijkheid om een gesprek aan te gaan met een onafhankelijke professional van de Healthy Crew. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk en hebben tot doel dat de medewerker zich gehoord en gewaardeerd voelt.

Het doel:

 • Signaleren van gezonde en ongezonde mentale (en leefstijl) aspecten bij medewerkers
 • Tijdige doorverwijzing naar specialisten
 • Eigenaarschap vergroten
 • MAGIC gesprekken voeren die
  • de vitaliteit en dreigende uitval in kaart brengen
  • de energie, motivatie en eigenaarschap van de medewerker bevorderen
  • persoonlijke aandacht en waardering geven
  • de verbinding met het bedrijf vergroten
  • talenten naar boven halen

Zodat mensen zich gezien en gewaardeerd voelen en weten dat het bedrijf in hen investeert.

Healthy Check schema_1600

Onderbouwing Healthy Check

Een belangrijke les uit de praktijk van gedragsverandering is dat het vaak geen onwil is dat het gewenste gedrag niet wordt vertoond . Maar blijft het steken bij goede voornemens, omdat ‘het leven er tussen komt’, of – nog vaker – er andere verleidingen zijn die emotioneel gezien gewoon hoger scoren.

Zo willen we wel gezond gedrag vertonen, maar is er concurrerend gedrag dat op korte termijn meer oplevert. Vaak ontbreekt het in de aanpak aan een concrete en dwingende reden om het gewenste gedrag NU te vertonen. Daar wél aandacht voor hebben, kan de effectiviteit van verleidingspogingen sterk verbeteren.

In essentie wordt ons gedrag bepaald door de strijd tussen twee centrale centra in onze hersenen: het pijn- en het beloningscentrum.

Aan de ene kant willen we iets, is er de motivatie (deze kan ook voortkomen uit het willen stoppen van iets onaangenaams/ pijn). Als iets fijn is, komt het ‘geluksstofje’ dopamine vrij. Aan de andere kant kost het vertonen van dat gedrag ook altijd wat (tijd, geld) en ervaar je daar pijn van. Door de bank genomen vertoont een doelgroep het gewenste gedrag als er sprake is van een banksaldo: het levert meer ‘fijn’ op dan het ‘pijn’ kost.

Om tot de doelgroep door te dringen en ze te verleiden het gewenste gedrag te gaan vertonen, is het noodzakelijk te weten wat in het leven van de doelgroep speelt. Weten waar je doelgroep zich zorgen over maakt of blij van wordt is een belangrijke start van de uitvoering van de preventie.

Waar kunnen we je mee helpen?
dienst-healthy-check-600x320

Healthy
Check
Check

LEES MEER
Dienst Training-stress-leadership-600x230

Training
Stress
Leadership

LEES MEER
dienst-magic-gesprekken-600x320

MAGIC
gesprekken
voeren

LEES MEER

Energie
BOOSTER
programma

LEES MEER
dienst-nature-based-coaching-600x320

Nature
Based
Coaching

LEES MEER

Wil je meer weten? of kun je wel wat advies gebruiken?

Plan een gesprek met de Healthy Crew in

We zijn benieuwd wat er in jouw organisatie speelt en maken graag vrijblijvend kennis en verkennen graag samen wat de mogelijkheden zijn om in te zetten op stresspreventie en/of amplitie. vertellen ook graag over:

 • hoe je vroegtijdig stress kunt herkennen bij medewerkers en
 • hoe onze methodiek ervoor zorgt dat de medewerkers die uitgevallen zijn door een burn-out in de helft van de gemiddelde tijd weer terugkomen op werk
 • hoe we met amplitie en aandacht voor veerkracht en vitaliteit nog veel meer kunnen bereiken
GRATIS ADVIES GESPREK