Leefstijl & vitaliteit coaching met het Healthy Fit programma

Waarom leefstijl & vitaliteit coaching

Soms wil je lichaam iets vertellen, het geeft voortdurend signalen en die signalen worden steeds sterker, als je ze negeert. Dan worden de signalen klachten, en deze klachten (stressklachten, buikpijn, hoofdpijn, slapeloosheid, overgewicht etc.) kunnen uitmonden in serieuze welvaartsziekten, chronische vermoeidheid, burn-out, Diabetes type II etc. Leefstijl en vitaliteit coaching met het Healthy Fit programma is dan de oplossing voor jou.

De oorzaak ligt bij één of meerdere onderdelen van je leefstijl, zoals leefgewoonten, voeding, ontspanning, beweging, rust of kennis van een gezonde leefstijl. De disbalans op één of meerdere van deze vlakken liggen ten grondslag , wat we niet werkende gedragingen noemen. Als je kijkt naar de onderliggende oorzaak van je gevoelens en gedragingen dan kijken we naar je de niet zichtbare persoonlijke belemmeringen, obstakels of wat je eerder hebt meegemaakt.

GRATIS
Leefstijl Quickscan

Wat doet een leefstijl & vitaliteit coach van de Healthy Crew?

Leefstijl & vitaliteit coaching van het programma Healthy Fit zorgt voor veranderingen op het gebied van voeding, bewegen, slaap, stoppen met roken en ontspanning. Het woord ‘coaching’ betekent dat je zélf je leefstijl gaat verbeteren, en de coach helpt je om dat op een manier te doen die precies bij jou past én die blijvend is.

 

‘Er is op het gebied van leefstijl, afvallen, voeding en gezondheid veel onzin op de markt, daarom werken wij alleen met evidence based methoden. Want dan weet je zeker dat het werkt.’

Het Healthy Fit programma voor leefstijl & vitaliteit is op basis van wetenschap

De hbo leefstijlcoach van de Healthy Crew is een professional die mensen begeleidt bij het nemen van de regie over hun gezondheid en welzijn. Doel is dat ze een leven kunnen leiden waar ze zich goed bij voelen, met alle mogelijkheden en beperkingen die ze hebben.

De erkende leefstijl & vitaliteitscoach coacht op basis van positieve gezondheid en evidence based duurzame gedragsveranderingstechnieken, met een holistische aanpak, om een gezonde duurzame leefstijl te kunnen integreren in je dagelijks leven. Je leert vaardigheden en je krijgt inzicht op het gebied van gezonde voeding, ontspanning, ademhaling, beweging, roken, alcohol, mentaal welzijn, sociaal-emotioneel, zingeving en op het gebied van pro-activiteit, persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie etc.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer het verklaren van gedrag, automatisch of gewoontegedrag doorbreken en omgaan met terugval. Alle gebruikte leefstijl en vitaliteit interventie-methoden zijn theoretisch en wetenschappelijk onderbouwd en op basis van psychologische gedragsverandering theorie, en daarmee evidence-based. De methodes komen uit de psychologie maar ook vanuit disciplines als verandermanagement en gezondheidswetenschappen Uitgangspunt daarbij is positieve gezondheid.

‘Positieve gezondheid is het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.’ (Machteld Huber, 2012i )

Je coach maakt de samenhang tussen lichaam, geest, emoties, relaties en zingeving inzichtelijk. En zorgt ervoor dat jij je doelen kunt vertalen in concrete stappen, zodat tot actie overgaan kan worden. Dit doet je coach met doelgerichte evidence based coachings- en trainingsmethodieken die zich richten op de situatie in het hier-en-nu.

‘Je nieuwe gezonde leefgewoontes zorgen voor balans en vitaliteit, waardoor je weer bruist van de energie!’

Wil je weten wat dit voor jou betekent? Maak dan vrijblijvend een adviesafspraak.

Wat brengt het leefstijl & vitaliteit programma Healthy Fit je?

Vitaliteit (‘Energie’, ‘Motivatie’ en ‘Veerkracht’). Energie wordt gekenmerkt door zich energiek te voelen, motivatie door doelen te stellen in het leven en moeite doen om deze te behalen, en veerkracht door het vermogen om met de dagelijkse problemen en uitdagingen van het leven om te gaan.

Balans. Een goede verdeling tussen activiteiten en rust, verhouding energiegevers en energienemers. Balans heb je als alle belangrijke gebieden in je leven in evenwicht zijn, zodat ze kunnen zorgen voor een fijn leven.

Grip op je leven

Gezonde leefstijl

Vragen die beantwoord worden bij Healthy Fit leefstijl & vitaliteit coaching

Hoe krijg ik (weer) grip op mijn leven en hoe kan ik (weer) gaan genieten.
Hoe kan ik meer zelfvertrouwen / regie ontwikkelen, opkomen voor mijn belangen en mezelf meer uitspreken?
Hoe kom ik weer goed in mijn vel / in balans?
Hoe krijg ik een gezond gewicht?
Hoe krijg ik weer meer energie?
Hoe kan ik beter ontspannen?
Hoe kan ik beter slapen / uitgeruster wakker worden?
Hoe vergroot ik mijn zichtbaarheid?
Wat moet ik doen om een gezonder eetpatroon te krijgen?
Hoe kan ik effectief omgaan met weerstand en conflictsituaties?
Hoe kan ik beter omgaan met tegenslag en stress situaties?
Hoe manage ik de waan van de dag?
Hoe krijg ik een beweegpatroon, dat bij mij past?
Hoe kom ik in balans met mijzelf ten opzichte van mijn omgeving?
Hoe kan ik de juiste keuzes maken, waar ligt mijn hart?
Het kan ik leren omgaan met negatieve emoties als angst, verdriet en woede?

Klantwaardering 9,54 - Healthy Crew

Lees meer over de coaching, de procedure en de resultaten.

MEER OVER ONZE COACHING

Nature based coaching bij leiderschap coaching

Nature based coaching kan ook worden ingezet als leiderschap coaching op basis van de natuur en haalt de coachee (executive/leider) uit de beslotenheid van het kantoor en neemt deze de natuur in, waar de coachee, de coach en de natuur samen de coaching ervaring creëren. Een coaching sessie wandelend in de natuur om nieuwe perspectieven en mogelijkheden op de leiderschapsreis te verkennen.

De methodiek maakt gebruik van de gunstige effecten van de coaching vermenigvuldigd met de gezondheidsvoordelen van bewegen en van de lichamelijke voordelen van aanwezig zijn in de natuur.

NATURE BASED COACHING

‘Een reis van weerstand naar veerkracht, van starre stilstand naar open vooruitgang.’

nbc2-900x500
Nature-based-coaching-Overzicht voordelen

1- Fysieke activiteit, je bent letterlijk en figuurlijk in beweging. Stilstand is achteruitgang.
2- Herstellen van de conditie en connectie tussen lichaam en geest, door de rust van de natuur
3- De voordelen van aanwezig zijn in de natuur op je lichaam en geest
4- Gelijkwaardigheid van naast elkaar lopen (ipv tegen over elkaar zitten)
5- Ervarend leren (experiential learning), ervaren, toepassen en reflecteren
6- Natuur metaforen en interacties helpen bij inzicht

NATURE BASED COACHING

Inspirerende, energieke en effectieve team coaching en team trainingen

Team-coaching - Healthy Crew

Haal het beste uit je team en uit jezelf, verras, verwonder, verander, verbeter, maak samen plezier en presteer samen boven verwachting.

In sommige teams rommelt het, maar je kunt er de vinger niet opleggen. Als leidinggevende heb je alles geprobeerd wat in je macht ligt, maar het lukt niet om de angel eruit te halen. Wellicht kun jij dat in jouw rol in dit geval ook niet bereiken. Zeker als er op communicatievlak winst te behalen valt op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en transparantie, blijft het doormodderen geblazen.

Naar de oplossing met meer interactie, humor, beleving en diepgang

We helpen jouw team op een inspirerende luchtige en soms confronterende manier, maar altijd met een beetje humor, bij het aanpakken van serieuze topics. We coachen en trainen op topics zoals het creëren van vitaal leiderschap, psychologische veiligheid, het versterken van vaardigheden en competenties op het gebied van veerkracht en vitaliteit en kijken samen naar de onderliggende oorzaak van het probleem.

Voorbeelden van praktische topics zijn samenwerking, communicatie, onderstroom boven krijgen, vaardigheden leren voor stress regulatie, leren stress te herkennen bij medewerkers, het voeren van MAGIC gesprekken en anders vergaderen.

TEAM COACHING
Waar kunnen we je mee helpen?
coaching-veerkracht-Stress-en-Burn-out_600x600

Veerkracht

Stress & Burnout

Lees meer
coaching-Persoonlijke-ontwikkeling_600x600

Persoonlijke
ontwikkeling

Lees meer
Coaching-business_600x600

Business
Coaching

Lees meer
coaching-leiderschap_600x600

Leiderschap

coaching

Lees meer
Team Coaching Healthy Crew

Team
Coaching

Lees meer
Plan een gesprek met de Healthy Crew in

Blijvend een gezonde leefstijl en vitaliteit met Healthy Fit

Wil jij groeien op het gebied van gedrag, gedachten, voedingspatroon, beweegpatroon, overtuigingen, emoties, missie, motivatie, daadkracht of gewoon rust in je hoofd?

Neem contact op  voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
GRATIS ADVIES GESPREK