Leefstijl & vitaliteit coaching met het Healthy Fit programma

Waarom leefstijl & vitaliteit coaching

Soms wil je lichaam iets vertellen, het geeft voortdurend signalen, die signalen worden steeds sterker, als je ze negeert. Dan worden het klachten, deze klachten (stressklachten, buikpijn, hoofdpijn, slapeloosheid, overgewicht etc.) kunnen uitmonden in serieuze welvaartsziekten, chronische vermoeidheid, burn-out, Diabetes type II etc. Leefstijl en vitaliteit coaching met het Healthy Fit programma is dan de oplossing voor jou.

De oorzaak ligt soms aan leefgewoonten, voeding, ontspanning, beweging, rust, kennis van een gezonde leefstijl, etc. hieraan ligt meestal ook een disbalans ten grondslag wat de oorzaak is van bepaald gedrag, gevoelens. Dit ligt soms aan je persoonlijke belemmeringen obstakel of wat je hebt meegemaakt.

GRATIS
Leefstijl Quickscan

Wat doet een leefstijl & vitaliteit coach van de Healthy Crew?

Leefstijl & vitaliteit coaching van het programma Healthy Fit zorgt voor veranderingen op het gebied van voeding, bewegen, slaap, stoppen met roken en ontspanning. Het woord ‘coaching’ betekent dat je zélf je leefstijl gaat verbeteren, en de coach helpt je om dat op een manier te doen die precies bij jou past én die blijvend is.

 

‘Er is op het gebied van leefstijl, afvallen, voeding en gezondheid veel onzin op de markt, daarom werken wij alleen met evidence based methoden. Want dan weet je zeker dat het werkt.’

Het Healthy Fit programma voor leefstijl & vitaliteit is op basis van wetenschap

De hbo leefstijlcoach van de Healthy Crew is een professional die mensen begeleidt bij het nemen van de regie over hun gezondheid en welzijn. Doel is dat ze een leven kunnen leiden waar ze zich goed bij voelen, met alle mogelijkheden en beperkingen die ze hebben.

De erkende leefstijl & vitaliteitscoach coacht op basis van positieve gezondheid en evidence based duurzame gedragsveranderingstechnieken, met een holistische aanpak, om een gezonde duurzame leefstijl te kunnen integreren in je dagelijks leven. Je leert vaardigheden en je krijgt inzicht op het gebied van gezonde voeding, ontspanning, ademhaling, beweging, roken, alcohol, mentaal welzijn, sociaal-emotioneel, zingeving en op het gebied van pro-activiteit, persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie etc.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer het verklaren van gedrag, automatisch of gewoontegedrag doorbreken en omgaan met terugval. Alle gebruikte leefstijl en vitaliteit interventie-methoden zijn theoretisch en wetenschappelijk onderbouwd en op basis van psychologische gedragsverandering theorie, en daarmee evidence-based. De methodes komen uit de psychologie maar ook vanuit disciplines als verandermanagement en gezondheidswetenschappen Uitgangspunt daarbij is positieve gezondheid.

‘Positieve gezondheid is het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.’ (Machteld Huber, 2012i )

Je coach maakt de samenhang tussen lichaam, geest, emoties, relaties en zingeving inzichtelijk. En zorgt ervoor dat jij je doelen kunt vertalen in concrete stappen, zodat tot actie overgaan kan worden. Dit doet je coach met doelgerichte evidence based coachings- en trainingsmethodieken die zich richten op de situatie in het hier-en-nu.

Je coach maakt de samenhang tussen lichaam, geest, emoties, relaties en zingeving inzichtelijk. En zorgt ervoor dat jij je doelen kunt vertalen in concrete stappen, zodat tot actie overgaan kan worden. Dit doet je coach met doelgerichte evidence based coachings- en trainingsmethodieken die zich richten op de situatie in het hier-en-nu.

‘Je nieuwe gezonde leefgewoontes zorgen voor balans en vitaliteit, waardoor je weer bruist van de energie!’

Wil je weten wat dit voor jou betekent? Maak dan vrijblijvend een adviesafspraak.

Wat brengt het leefstijl & vitaliteit programma Healthy Fit je?

Vitaliteit (‘Energie’, ‘Motivatie’ en ‘Veerkracht’). Energie wordt gekenmerkt door zich energiek te voelen, motivatie door doelen te stellen in het leven en moeite doen om deze te behalen, en veerkracht door het vermogen om met de dagelijkse problemen en uitdagingen van het leven om te gaan.

Balans. Een goede verdeling tussen activiteiten en rust, verhouding energiegevers en energienemers. Balans heb je als alle belangrijke gebieden in je leven in evenwicht zijn, zodat ze kunnen zorgen voor een fijn leven.

Grip op je leven

Gezonde leefstijl

Vragen die beantwoord worden bij Healthy Fit leefstijl & vitaliteit coaching

Hoe krijg ik (weer) grip op mijn leven en hoe kan ik (weer) gaan genieten.
Hoe kan ik meer zelfvertrouwen / regie ontwikkelen, opkomen voor mijn belangen en mezelf meer uitspreken?
Hoe kom ik weer goed in mijn vel / in balans?
Hoe krijg ik een gezond gewicht?
Hoe krijg ik weer meer energie?
Hoe kan ik beter ontspannen?
Hoe kan ik beter slapen / uitgeruster wakker worden?
Hoe vergroot ik mijn zichtbaarheid?
Wat moet ik doen om een gezonder eetpatroon te krijgen?
Hoe kan ik effectief omgaan met weerstand en conflictsituaties?
Hoe kan ik beter omgaan met tegenslag en stress situaties?
Hoe manage ik de waan van de dag?
Hoe krijg ik een beweegpatroon, dat bij mij past?
Hoe kom ik in balans met mijzelf ten opzichte van mijn omgeving?
Hoe kan ik de juiste keuzes maken, waar ligt mijn hart?
Het kan ik leren omgaan met negatieve emoties als angst, verdriet en woede?

Waarom buiten coaching, wandelen in de natuur?

Natuur vermindert stress en verkleint de kans op ziektes. Een bezoek aan de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid. Ook zorgt het voor een toename aan positieve gevoelens en energie. Bovendien nodigt de natuur uit tot bewegen.

Uit onderzoek blijkt dat het gezonde effect niet alleen maar te maken heeft met het inademen van frisse lucht of de prettige natuurlijke omgeving. Het gaat dieper: natuurervaring heeft een positieve invloed op de manier waarop onze hersenen informatie verwerken. Alleen al in de natuur zijn, heeft aantoonbare gunstige effecten op het herstel bij stress en ziekte.

‘De grootste verbetering in de gevoelsstemming treedt op tijdens de eerste vijf minuten van een bezoek aan de natuur.’ (Barton & Pretty, 2010)

‘Contact met de natuur (visueel en fysiek) heeft met name een gunstige invloed op ‘hogere’ cognitieve functies die bijvoorbeeld nodig zijn om te plannen, problemen op te lossen en impulsen te beheersen.’ (Berman, Jonides, & Kaplan, 2008; Bratman, Hamilton, & Daily, 2012)

Blijvend een gezonde leefstijl en vitaliteit met Healthy Fit

Wil jij groeien op het gebied van gedrag, gedachten, voedingspatroon, beweegpatroon, overtuigingen, emoties, missie, motivatie, daadkracht of gewoon rust in je hoofd?

Neem contact op  voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
GRATIS
advies gesprek