Onze evidence based methodes

De Healthy Crew werkt met evidence based methodes zoals het 8-stappenplan, de wetenschappelijk bewezen Energy Control Methode en Leefstijl & Vitaliteit Programma Healthy Fit.

Het 8-stappenplan, evidence based methode voor stress en burn-out

Het 8-stappenplan is geaccrediteerd door de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches en is op basis van wetenschappelijke methodes ontwikkeld om stressklachten en burn-out effectief te behandelen.

Deze doelgerichte methode is gericht op het verwerven van inzicht in je situatie, bewustwording van bestaande (niet-helpende) patronen en gedragingen, het aanleren van nieuwe vaardigheden om beter te leren omgaan met stress en emotie.

Zo kunnen we voorkomen dat mensen die dreigen uit te vallen door stressklachten daadwerkelijk uitvallen en kunnen we mensen die geheel of gedeeltelijk zijn uitgevallen door stress of een burn-out snel weer (volledig) terug zijn op werk en naar zichzelf.

*)Het 8-stappenplan wordt gevolgd in 8, 12, 15 of 18 coachsessies en wordt volledig toegespitst op de behoeften van de coachee. Het doel is snel terug naar werk, dat is dus vaak al na een een paar weken, dan kan de werknemer geleidelijk terugkeren en de werkzame uren opbouwen conform de adviezen van de bedrijfsarts.

Het 8-stappenplan Oriรซntatie
Eerste analyse van stressklachten en stressbronnen
Herstellen van energie en fysieke conditie
Omgaan met stress en emoties
Versterken van competenties
Levensmissie, talenten en drijfveren
Match met sociale omgeving en werk
Volledige werkhervatting * en terugvalpreventie
Het 8-stappenplan is geaccrediteerd door de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches en is een wetenschappelijke methode om burn-out effectief te behandelen. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Evidence based methode Energy Control

De Energy Controlยฉ methode is wetenschappelijk gevalideerd door het Academisch Medisch Centrum Amsterdam en het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid en heeft een onderzocht positief resultaat van 90%. Jouw Healthy Crew burn-out coach kan met HRV (Hart Rate Variability) stress meetbaar maken. Rust (ademhaling) en beweging ligt aan de basis van de hulp die we jou bieden.

Intake Nulmeting

De Energy Control methode gebruiken we met name bij de intake om te bepalen wat jouw vermogen tot herstel is. Mede door deze meting en het afnemen van evidence based vragenlijsten, lichaamsmetingen en een uitgebreide intake bepalen we samen wat je doelen zijn en hoe lang we nodig hebben deze te gaan behalen.

Healthy Crew programma
Wil je weten wat dit voor jou betekent? Maak dan vrijblijvend een adviesafspraak.

Leefstijl & Vitaliteit coaching, Healthy Fit

Alle gebruikte leefstijl en vitaliteit interventie-methoden zijn theoretisch en wetenschappelijk onderbouwd en op basis van psychologische gedragsverandering theorie, en daarmee evidence-based. De methodes komen uit de psychologie maar ook vanuit disciplines als verandermanagement en gezondheidswetenschappen. Uitgangspunt daarbij is positieve gezondheid.

De gecombineerde leefstijl interventies helpen een gezonde leefstijl aan te nemen met meer beweging, gezonde voeding, ontspanning, ademhaling en doelen stellen, zoals stoppen met roken etc.

Wij maken ieder behandelplan op maat toegespitst op de behoefte van de cliรซnt.