Stress preventie coaching

Wij helpen mensen die last hebben van stress- en burn-outklachten, maar we helpen ook mensen met stress preventie coaching. Dit is voor mensen die meer vitaliteit en energie willen, niet kunnen stoppen met piekeren, beter in hun vel willen zitten of coaching nodig hebben omdat ze even vast zitten en een helpende hand nodig hebben om tot de volgende stap over te gaan.

Wetenschappelijke informatie over burn-out en stress

Doe de gratis test

Heb je last van vermoeidheid, stress, geen of weinig energie, zit je niet lekker in je vel?
Heb je alles al geprobeerd?

KLIK HIER om een kort testje te doen of jij in de gevarenzone zit.
Doe de burn-out test

Stress preventie voor bedrijven en werknemers

De Healthy Crew draagt op 2 niveau’s bij aan stress preventie voor bedrijven. Namelijk door het meten van hoe het staat met de vitaliteit van je bedrijf, afdeling of team en hiermee de werknemers in kaart te brengen die hulp kunnen gebruiken bij stress preventie. Dit doen we met een evidence based tool de Healthy Check.

En door het helpen van deze werknemers met één-op-één coaching op het gebied van stress preventie.

Lees hieronder meer over het coachen op stresspreventie met het programma 8-stappenplan PLUS

Wat is stress preventie coaching van de Healthy Crew?

Stress preventie coaching van de Healthy Crew is een intensieve en systematische vorm van coaching gericht op spoedig én verantwoord omgaan met stress en werkdruk. Het biedt inzicht in wat de negatieve stress veroorzaakt en leer je vaardigheden om hier beter mee om te gaan. Hiermee voorkomen we dat stress langer aanhoud en overgaat in overspannenheid of een burn-out.

De coaching biedt:

M stress vermindering
M voorkomt verzuim
M voorkomt burn-out

Daarnaast versterkt het preventief de stressbestendigheid van mensen zonder spanningsklachten.

‘Stress ontstaat als de belasting (taaklast: werk en privé) groter is dan de belastbaarheid.’

Hieruit volgen twee manieren om je te helpen beter om te gaan met stress, namelijk het aanpassen van je omgeving (werk en privé) én het aanleren van vaardigheden om de ervaren stress te verlagen door de belastbaarheid te vergroten. Het stress preventie programma van de Healthy Crew werkt aan de fysieke en mentale weerbaarheid.

GRATIS
strategiegesprek

Voorbeeldvragen stress preventie coaching

Hoe kan ik gezond omgaan met een hoge werkdruk?
Hoe stop ik met piekeren?
Hoe kan ik het werk thuis loslaten?
Hoe verbeter ik mijn life-work balance?
Hoe ga ik beter om met stress situaties?
Hoe kan ik me minder aantrekken van kritiek of geroddel?
Hoe krijg ik mijn energie terug?
Hoe versterk ik mijn zelfvertrouwen?
Hoe krijg ik minder stress van alle veranderingen op het werk?

Wat brengt het stress preventie programma je?

Het stress preventie programma draagt bij aan duurzame en vitale inzetbaarheid van de coachee middels een evidenced based, gestructureerd en doelgericht proces. De coach betrekt nadrukkelijk zowel de werk- als de privécontext bij de coaching. Dit geeft duurzaam resultaat.
De coaching heeft als doel het vergroten van de persoonlijke effectiviteit door de mentale vitaliteit en veerkracht te ontwikkelen en door talenten en competenties op het gebied van stresscoping te versterken.

De coaching heeft als resultaat:

meetbare energie en mentale vitaliteit
ademtherapie
ontspanningsmethodiek
beter omgaan met stress en emotie
rust in je hoofd
nieuwe vaardigheden voor stressbestendigheid
vaardigheden om te gaan met veranderingen

Stress preventie programma

Het stress preventie programma is op basis van de Energy Control© methode, een wetenschappelijk gevalideerde methode, geaccrediteerd door het Academisch Medisch Centrum Amsterdam en het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid met een onderzocht positief resultaat van 90%.

‘Je kunt altijd je weerstand verhogen en je algehele staat verbeteren, ongeacht je startpunt en ook als je (ernstig) ziek bent. Dit kan door bewegen, beter ademen, goede voeding die de vetverbranding stimuleert, haalbare doelen te stellen, goed te ontspannen en beter te leren omgaan met stress.’

‘De basis is wetenschap, de ondersteuning is warm en persoonlijk’

Concrete resultaten

Dalende stress klachten - de Healthy Crew
Dalende vermoeidheidsklachten - de Healthy Crew
Meer energie - de Healthy Crew
Verbeterd hertelvermogen - de Healthy Crew
Minder pijn gerelateerde klachten - de Healthy Crew
Toenemende conditie - de Healthy Crew

Waarom buiten coaching, wandelen in de natuur?

Natuur vermindert stress en verkleint de kans op ziektes. Een bezoek aan de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid. Ook zorgt het voor een toename aan positieve gevoelens en energie. Bovendien nodigt de natuur uit tot bewegen.

Uit onderzoek blijkt dat het gezonde effect niet alleen maar te maken heeft met het inademen van frisse lucht of de prettige natuurlijke omgeving. Het gaat dieper: natuurervaring heeft een positieve invloed op de manier waarop onze hersenen informatie verwerken. Alleen al in de natuur zijn, heeft aantoonbare gunstige effecten op het herstel bij stress en ziekte.

‘De grootste verbetering in de gevoelsstemming treedt op tijdens de eerste vijf minuten van een bezoek aan de natuur.’ (Barton & Pretty, 2010)

‘Contact met de natuur (visueel en fysiek) heeft met name een gunstige invloed op ‘hogere’ cognitieve functies die bijvoorbeeld nodig zijn om te plannen, problemen op te lossen en impulsen te beheersen.’ (Berman, Jonides, & Kaplan, 2008; Bratman, Hamilton, & Daily, 2012)

Chronische vermoeidheid en stress kun je meten

Als je chronisch vermoeid bent en of last hebt van stress, kunnen we dat op een wetenschappelijke manier meten. Als je te veel stress hebt dan meten we terwijl je rustig zit in een stoel soms dezelfde stressactiviteit, als iemand die buiten aan het hardlopen is. En dat de hele dag door. Kun je voorstellen hoe moe je dan moet zijn, na een hele dag? Niet gek dus dat je lichtje uit gaat na een hele dag ‘rennen’. Meer informatie over de app

KLIK HIER

Zelf meten hoe het echt met je gaat

Met de Lifestyle-app, gekoppeld aan wetenschappelijk gevalideerde apparatuur, kun je gewoon zelf thuis meten hoe het echt met je gaat. Je meet je hartslag en je HRV (hartslag variabiliteit) met de Lifestyle-app van de Healthy Crew. Hiermee meet je de vorm van de dag, hoe goed je bent hersteld van een intensieve training, sportieve prestatie, stresssituatie of een intensieve (werk)dag. De app vertelt je of je deze dag rustiger aan moet doen of gewoon lekker kunt knallen.

Jouw Healthy Crew coach leert je hoe je na (in)spanning kunt ontspannen door middel van de juiste ademhaling. Wij bieden hiermee een methode die je lichaam weer in balans brengt en de belastbaarheid duurzaam herstelt.

zelf stress meten met de lifestyle app
Wil je weten wat dit voor jou betekent? Maak dan vrijblijvend een adviesafspraak.

De waarde van stress preventie voor jou en voor je werkgever

Bij langdurige blootstelling aan de stress, zonder herstel, kunnen stressklachten zich ontwikkelen in overspannenheid of een burn-out. Een burn- out ontstaat als mensen ondanks de stress en de spanningsklachten stug blijven doorgaan. Lees meer over stress, overspannenheid en burn-out. Dat is de reden waarom stress preventie programma’s zo waardevol zijn.

Tarieven

Onze tarieven zijn exclusief btw omdat de werkgever namelijk in de meeste gevallen de behandeling (gedeeltelijk) betaald. Volgens de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) is je werkgever verplicht mee te werken aan je herstel.

Ook zijn veel werkgevers verzekerd voor dit soort situaties, waardoor ze deze kosten terugkrijgen.

Ben je ZZP’er? De programma’s kan je afschrijven als bedrijfskosten.

Heb je nog vragen? Bel, mail ons, of vraag een online strategiegesprek aan.
Neem contact op >

Procedure

We maken het niet ingewikkelder dan het is. Meestal gaat het contact organisch, je hebt interesse, we maken een (gratis) kennismakingsafspraak, het klikt (of niet), als je verder wilt, doen we een intake, daarna maken we een intake rapportage, met een advies voor een traject met daarbij een offerte, die je kunt overleggen aan je werkgever of je betaalt het zelf.

Daarna gaan we starten met het traject dat het beste bij jou past.

Heb je nog vragen? Bel, mail ons, of vraag een online strategiegesprek aan.
Neem contact op >
Plan een gesprek met de Healthy Crew in

Blijvend een gezonde leefstijl en vitaliteit met Healthy Fit

Wil jij groeien op het gebied van gedrag, gedachten, voedingspatroon, beweegpatroon, overtuigingen, emoties, missie, motivatie, daadkracht of gewoon rust in je hoofd?

Neem contact op  voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
GRATIS ADVIES GESPREK