leefstijl stress en burn-out coach

Bewegen = medicijn

Beweging werkt bij leefstijlaandoeningen net zo goed als medicijnen

Lichaamsbeweging kan zorgen voor een verlaging van de bloeddruk en afname van het visceraal vet. De gunstige effecten van beweging zijn te vergelijken met die van verschillende medicijnen, aldus 2 studies.

Bewegen = medicijn

De 2 reviews ondersteunen het idee dat beweging als een effectief medicijn tegen leefstijlaandoeningen kan worden beschouwd. Voorbeelden van aandoeningen zijn diabetes type 2, artritis, obesitas en insulineresistentie.

 

Onderzoeken wijzen uit:

Bloeddruk 
De eerste studie is een meta-analyse over hypertensie, gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine. In deze analyse werden 391 gerandomiseerde gecontroleerde studies (RCT’s) bekeken, met een beweeginterventie in 197 RCT’s en medicatie in 194 RCT’s. Er was geen RCT die het effect van bewegen versus medicatie vergeleek. Alle vormen van beweging bleken effectief in het verlagen van de bloeddruk en het effect was vergelijkbaar met dat van veel gebruikte medicijnen.

Visceraal vet 
De tweede review gaat over visceraal vet en werd gepubliceerd in Mayo Clinic Proceedings. In deze review werden 17 RCT’s naar het effect van medicijnen of beweging op visceraal vet onder de loep genomen. De trials duurden minstens 6 maanden. Zowel medicijnen (zoals Metformine of Orlistat) als beweging bleken in de studies effectief. Maar beweging scoorde iets beter in de afname van visceraal vet.

bron:https://www.nieuwsvoordietisten.nl/leefstijlcoaches/

 

Kennismaken?

Wil je kennismaken met de Healthy Crew? Of wil je reageren of heb je vragen over de deze blog? We ontvangen graag je reactie en vragen. En vond je dit artikel interessant? Vergeet het dan niet te delen. Meer weten over ademhaling, gezonde voeding, beweging, ontspanning, burn-out en stress preventie, vitaliteit of het veranderen van je leefstijl? Neem contact met ons op!

Gratis adviesgesprek

Gratis online adviesgesprek met één van onze coaches inplannen kan snel en gemakkelijk. KLIK HIER om jouw gesprek in te plannen.

JOUW GESPREK INPLANNEN >

 

#HealthyCrewNL #angst #stressmagerzijn #ACT #HealthyCrewhelpt #nothingtofearday #omgaanmetangst #omgaanmetstress #stress #coaching #coach #stresspreventie #erkendecoaches

Ruby Dickhoff