leefstijl stress en burn-out coach

Het helende effect van de natuur 

Dat wandelen in de natuur goed is voor je humeur is wel bekend, honden- en natuurliefhebbers roepen het al jaren.

De Healthy Crew heeft niet voor niets een programma waarbij een groot gedeelte van de burn-out behandelingen buiten in de natuur plaatsvinden.

Daarom delen we graag de resultaten van een onderzoek dat inderdaad laat zien dat buiten wandelen daadwerkelijk voor een positief gevoel zorgt. Hier is één voorwaarde aan verbonden, het werkt alleen wanneer je in een natuurlijke, groene omgeving loopt.

“Een wandeling van 90 minuten heeft al een groot meetbaar effect”

Hier kun je meer lezen over het onderzoek van de Stanford Universiteit.

De onderzoekers lieten één groep mensen 90 minuten lang wandelen in de groene natuur. Een andere groep wandelde 90 minuten lang door een stedelijk gebied. De mensen in de ‘groene groep’ hadden na de wandeling;

  • minder negatieve, repeterende gedachten over zichzelf. Dit soort gedachten zijn in eerdere onderzoeken gelinkt aan een verhoogde kans op depressie.

De resultaten werden gemeten aan de hand van een vragenlijst en een hersenscan, beide zowel voor als na de wandeling. De vragenlijst gaf de gevoelsbeleving van de deelnemers en de scan liet zien dat de hersenen gaf minder activiteit weer in het gedeelte van de hersenen dat wordt geassocieerd met geestelijke ziektes.

Conclusie, ga voor ultieme ontspanning heerlijk de natuur in.

 

Kennismaken?

Wil je kennismaken met de Healthy Crew? Of wil je reageren of heb je vragen over de deze blog? We ontvangen graag je reactie en vragen. En vond je dit artikel interessant? Vergeet het dan niet te delen. Meer weten over ademhaling, gezonde voeding, beweging, ontspanning, burn-out en stress preventie, vitaliteit of het veranderen van je leefstijl? Neem contact met ons op!

Gratis adviesgesprek

Gratis online adviesgesprek met één van onze coaches inplannen kan snel en gemakkelijk. KLIK HIER om jouw gesprek in te plannen.

JOUW GESPREK INPLANNEN >

 

#HealthyCrewNL #angst #stressmagerzijn #ACT #HealthyCrewhelpt #nothingtofearday #omgaanmetangst #omgaanmetstress #stress #coaching #coach #stresspreventie #erkendecoaches

Ruby Dickhoff