gevoel en verstand niet op een lijn

Gevoel en verstand niet op รฉรฉn lijn

Gevoel en verstand niet op รฉรฉn lijn

Heb jij dat ook ? Dat je gevoel en je verstand niet op 1 lijn komen? ๐Ÿ˜’ Vaak is dat omdat je nog “AAN” staat, omdat je je motor niet meer kunt uitzetten, omdat je continue hebt bloot gestaan aan stress ๐Ÿ˜ต situaties. En je lichaam in de vecht/vluchtstand staat.

Je flapt er iets uit, zo maar ongecensureerd, zonder filter. En ja, daar heb je nu dus echt veel spijt van, want hebt mensen hiermee gekwetst of nu staat de relatie met je collega onder druk.

 

Stress en je reptielenbrein

Je zit in je reptielenbrein en je kunt alleen nog maar vanuit je gevoel reageren. In je hoofd weet je dat je soms verstandiger moet zijn, maar door de stress is de verbinding met het hersendeel dat die eerste reactie in toon houdt even wat moeilijker bereikbaar. Daarom roep je nu dingen voordat je erover kunt nadenken.

Het sympathisch zenuwstelsel speelt een belangrijke rol bij de fysiologische werking van stress. Het sympathisch zenuwstelsel brengt namelijk het lichaam in staat van gereedheid, wanneer inspanning vereist is. Een spannende, stressvolle of bedreigende situatie roept eveneens deze reactie op. De vecht- en vluchtmodus is een verdedigingsmechanisme dat ook wel een acute stressreactie wordt genoemd.

Ons lichaam heeft dezelfde reactie als je continue “AAN” staat en je een gejaagd gevoel hebt, of niet meer kunt stoppen met denken en piekeren, of kun je niet slapen.

Dan heb je soms hulp ๐Ÿ’ช nodig. Hulp van een ๐Ÿ’š Healthy Crew coach bijvoorbeeld. Die kan je tools aanreiken om beter te leren omgaan met stress. Zodat jij straks de verbeterde versie van jezelf bent. Refurbished zeg maar. Want de copingmechanisme die eerder gebruikte om met stress om te gaan, die werken niet meer. Met stress en burn out coaching ga je daar aan werken.

๐Ÿ’š  #healthycrewNL #HealthyCrew #stress #omgaanmetstress #kannietslapen #vechtvluchtstand

 

Kennismaken?

Wil je kennis maken met de Healthy Crew Of wil je reageren of heb je vragen over de deze blog? We ontvangen graag je reactie en vragen. En vond je dit artikel interessant? Vergeet het dan niet te delen. Meer weten over ademhaling, gezonde voeding, beweging, ontspanning, burn-out en stress preventie, vitaliteit of het veranderen van je leefstijl? Neem contact met ons op!

 

Gratis adviesgesprek

Gratis online adviesgesprek met รฉรฉn van onze coaches inplannen kan snel en gemakkelijk. KLIK OP DEZE LINK om jouw gesprek in te plannen.

JOUW GESPREK INPLANNEN >

 

#HealthyCrewNL

Ruby Dickhoff