leefstijl stress en burn-out coach

Opruimen 2.0 voor meer rust en geld besparen

Onze consumptiemaatschappij is erg gericht op bezit, het kopen van spullen. Hoe meer hoe beter en liefst ook zo goedkoop mogelijk. Marketing en media stimuleren dit dagelijks. Dagelijks wordt je blootgesteld aan vele koopstimuli. Voor je het weet staat je huis vol goedkope spullen en is de kortstondige kick die je kreeg van de goedkope aanschaf verdwenen. Wat overblijft is een tekort aan kastruimte, onnodige productie van veelal plastic materiaal, nare werkomstandigheden in lage lonen-landen en vol huis vol rotzooi.


Advies? Haal de bezem eens goed door al je spullen!

Ontdoe je van al je overbodige spullen. Om eerlijk te zijn, wie is er niet meer dan eens ten prooi gevallen aan dit soort verzamelwoede? Dit is heel normaal voorkomend koopgedrag als gevolg van de huidige weggooi-maatschappij. Dus voel je niet te schuldig als dit ook op jou slaat. Maar je kunt dit wel veranderen, voor jezelf, voor het milieu en voor anderen!

De kick van een goede koop is denken wij niemand onbekend, maar dat in combinatie met een grote mate van bewaardrift maakt dat je huis snel te klein wordt en daarnaast je hoofd te vol.

Hoe bevrijdend is het om deze periode te gebruiken om dit voor eens en voor altijd te veranderen! Het is heerlijk om alle spullen weg te geven aan mensen die er blij van worden, weg te geven op de weggeefhoek op facebook, te doneren aan goede doelen, de kringloop etc.

Wat er overblijft is een bevrijdend opgeruimd huis met spullen die je echt mooi vindt en gebruikt. Geen uitpuilende kasten, een kastdeur die open gaat zonder dat er zooi uitvalt, maar vooral zonder overbodige ballast. En gek genoeg gebeurt hetzelfde in je hoofd. (een opgeruimd gevoel bedoelen we πŸ˜‰)

Bijkomend voordeel, nu je geen geld meer uitgeeft aan overbodige rotzooi, kun je dit geld sparen voor iets wat ertoe doet. Iets echt moois en duurzaams, kunst of een geweldige ervaring zoals het volgen van workshop of een ander leuk uitje!

Meer weten? Reactie en vragen

We ontvangen graag je reactie en vragen. En vond je dit artikel interessant? Vergeet het dan niet te delen met je vrienden, familie en kennissen. Meer weten over gezonde voeding, beweging, ontspanning,Β burn-outΒ en stress preventie of het veranderen van je leefstijl?Β Neem contact met ons op!

Ruby Dickhoff