Say Something Nice Day

1 juni Say Something Nice Day

Say Something Nice Day

Wat fijn dat je dit leest!

1 juni Say Something Nice Day. Om te beginnen wat fijn dat je moeite neemt om dit te lezen. We zijn erg blij met lezers van blogs en de bezoekers van onze website. Vandaag is het international Say Something Nice Day, en een van onze favoriete speciale dagen van het jaar. Want met het uitspreken van iets aardigs kun je een wereld van verschil maken voor iemand anders. Als iedereen nu vandaag iets aardigs zou zeggen tegen iemand anders en bewust zou zijn van het fijne effect dat je op iemand anders hebt, dan is de bonus het fijne gevoel dat het jezelf geeft. Dan is dit de start van een positieve vibe! Een opwaartse spiraal, een positieve beweging! Let’s go.

Het doel van Say Something Nice Day is dus simpel: zeg iets aardigs tegen iedereen die je vandaag (online) ontmoet. Want ook online kun je echt heel aardig zijn. Voor de fanatiekelingen, je kunt nog een stap verder gaan en ook iets aardigs voor iemand doen, gewoon uit jezelf. Next level: geef een kleinigheidje aan iemand die het nodig heeft, of aan een volslagen vreemde.

Hieronder wat tips voor als je niet helemaal weet hoe je dit gaat aanpakken:

1. Geef erkenning

Deze werkt natuurlijk het beste met mensen met wie je werkt of die je persoonlijk kent. Denk aan iets dat ze de laatste tijd hebben bereikt en maak daar een opmerking over, vooral als het iets is waarvan je weet dat ze er trots op zullen zijn of zelfs nog meer als je denkt dat het grotendeels over het hoofd is gezien. Gezien worden is voor mensen echt heel fijn!

2. Waardeer een persoonlijkheidskenmerk

Waardering geven aan mensen op het gebied van een persoonlijkheidskenmerk werkt altijd het beste. Dus spreek uit dat je mensen waardeert om hun organisatievermogen, inzet, humor of interesse. Daarmee zeg je ik zie wat je doet, je doet het goed.

3. Kijk naar de kleine dingen

Het zijn de kleine dingen die het hem doen, zoals het water bijvullen van de koffiemachine of de planten water geven of koekjes meenemen voor de collega’s, dat kun je natuurlijk zelf doen, maar als iemand je voor is geweest, laat ze dan weten dat je dat waardeert. Grote kans dat mensen dit vaker gaan doen.

4. Complimenteer

Het kan een beetje ongemakkelijk zijn om iemands uiterlijk te complimenteren, dus probeer in plaats daarvan hun stijl te complimenteren. Misschien dragen ze altijd kleurrijke kleding of zien ze er verzorgd uit; misschien hebben ze altijd funky sieraden of de beste handtassencollectie ooit. Het vinden van iets specifieks maakt het voor jou gemakkelijker en ook persoonlijker voor hen.

Als je het prettig vindt om iemands uiterlijk te complimenteren, kan het vinden van een specifiek kenmerk een uitgangspunt zijn. Focus op iets dat opvalt of begin je zin met knapperd, zeg iets over de prachtige aanstekelijk lach, het vrolijke gezicht etc.

5. Waardeer iemands bestaan

Het klinkt een beetje raar, maar de waarheid is dat mensen soms gewoon moeten weten dat iemand blij is dat ze er zijn. Je weet nooit wanneer iemand moeite heeft om de dag (week, maand, jaar!) door te komen. Het is bijzonder prettig als iemand je zegt dat ie blij is dat je er bent. Gewoon omdat jij jij bent.

6. Wens iemand een fijne dag

Mochten alle tips toch niet bruikbaar zijn in jouw situatie, dan kun je iemand altijd nog gewoon een fijne dag wensen. Voeg er een grote glimlach aan toe en je hebt toch ook iets aardigs gedaan. Mocht je mondkapje de grote grijns in de weg zitten, dont worry!’Je ogen lachen mee! En jij krijgt er zelf ook een vrolijk gevoel van. Alleen door je mondhoeken naar boven te trekken. Geef mensen voorrang in de rij bij de kassa, maak een gebaar vanuit je auto dat mensen mogen oversteken ook al hebben ze geen voorrang, houd de lift vast, de deur open, help met een boodschappentas etc.

7. Stuur een lief app-je, kaartje, berichtje

Stuur voor Say Something Nice Day iemand gewoon iets aardigs via social media, whats app, facebook messenger, instagram, snapchat, sms, direct messenger of stuur ouderwets een kaartje of geef iemand een belletje. Kleine moeite groot gebaar!

Kennismaken?

Wil je kennis maken met de Healthy Crew Of wil je reageren of heb je vragen over de deze blog? We ontvangen graag je reactie en vragen. En vond je dit artikel interessant? Vergeet het dan niet te delen. Meer weten over ademhaling, gezonde voeding, beweging, ontspanning, burn-out en stress preventie, vitaliteit of het veranderen van je leefstijl? Neem contact met ons op!

Gratis adviesgesprek

Gratis online adviesgesprek met één van onze coaches inplannen kan snel en gemakkelijk. KLIK OP DEZE LINK om jouw gesprek in te plannen.

JOUW GESPREK INPLANNEN >

#HealthyCrewNL #saysomethingnice #saysomethingniceday #aardigzijngeeftenergie #eigenwaarde #complimet #stress #burnout #omgaanmetstress #nieuweenergie #energiegevers #gewoonaardig

Ruby Dickhoff